PAST CONTENTS RECREATED WOW! PYEONGCHANG

[WOW! PYEONGCHANG] FESTIVAL SKI DI GANGWON

Pelajari ski dan snowboarding yang ditawarkan dalam pelbagai bahasa dan nikmati persembahan yang menarik dan pengalaman budaya! Di Korea, pelawat dapat menemui dunia baru ski melalui Festival Ski Fun, Festival Go! Go! Ski, dan Festival Snow Tube Race.

Festival VIVA SKI @ Daemyung VIVALDI PARK

Daemyung VIVALDI PARK adalah kompleks empat musim yang mempunyai taman bertema air, kelab golf dan juga kelab menunggang kuda. Bersama dengan akses yang baik dari kawasan Seoul, ramai pengunjung terus mencari Daemyung VIVALDI PARK. Sejak dilancarkan pada tahun 2015, VIVALDI PARK telah berkolaborasi Ski dengan K-Food dan Ski tahun berikutnya dengan K-Culture. Pakej ini termasuk All-Day-Pass dengan pelajaran ski asas yang mendalam. Untuk Pelancong Islam, bilik solat disediakan dan juga restoran bersijil halal boleh didapati di dalam VIVALDI PARK.

Selain daripada ski, peserta boleh memilih untuk pergi ke Jjimjilbang (Sauna Korea), taman air indoor, hotspring outdoor atau bahkan menunggang kuda! Jadi tidak perlu risau sekiranya anda takut bermain ski setelah mencuba sekali.

Dianjurkan oleh: Daemyung Vivaldi Park

Ditaja oleh: Korea Tourism Organization dan Gangwon Province.

Jadual Musim

Batch ❶ 11 Dis – 13 Dis, 2017
Batch ❷ 13 Dis – 15 Dis, 2017
Batch ❸18 Dis – 20 Dis, 2017

Program Festival

Hari ❶ Pendaftaran, Pelajaran Ski # 1, Kelas Memasak, Ski atau Korean Traditional Hand Craft, Penghantaran Makanan Malam
Hari ❷ Pelajaran Ski # 2, Ski atau Taman Air atau Menunggang Kuda, Pengalaman Memakai Hanbok, Gala Makan Malam
Hari ❸ Ski atau Taman Air atau Menunggang Kuda

Di samping itu, makanan Korea yang dipilih dengan teliti akan dihidangkan untuk pengalaman di Korea. Anda akan mempunyai peluang untuk menikmati pelbagai jalanan Korea & makanan tradisional! Chef handal dari VIVALDI PARK- Jung Jin Seop, yang telah dicalonkan sebagai ‘Master of Korean fermented food’ oleh World Food Culture Centre akan bertanggungjawab terhadap semua hidangan. Dan juga chef handal akan mengajar anda cara membuat makanan asli Korea. Menu berubah setiap tahun mengikut
keutamaan peserta!

VIVA SKI FESTIVAL 4
VIVA SKI FESTIVAL 1

Fun Ski & Festival Snow Tube @ Yongpyong Resort

Festival ski ini diadakan dari pertengahan Disember hingga awal Mac di Yongpyong Resort, resort ski pertama di Korea dan kawasan perumahan pertandingan antarabangsa yang terkenal. Ia menawarkan pengalaman musim sejuk yang menyeronokkan dengan ski dan snowboarding pelajaran yang diajar oleh tenaga pengajar pakar, pertandingan ski dan upacara penghargaan, dan pelbagai program dan persembahan.

Dianjurkan oleh: Yongpyong Resort

Ditaja oleh: Korea Tourism Organization dan Gangwon Province

Jadual Musim

Batch ❶ 13 Dis – 16 Dis, 2017
Batch ❷ 7 Jan – 10 Jan, 2018
Batch ❸14 Jan – 17 Jan, 2018

Program Festival

Hari ❶ Pendaftaran, Penyewaan Ski & Snowboard, Pelajaran Snowboard # 1
Hari ❷ Pelajaran Ski & Snowboard # 2, Hiburan – Persembahan Korea & Tokkebi Storm (Persembahan Nonverbal)
Hari ❸ Pertandingan Ski & Sled, Majlis Anugerah dan Aktiviti rekreasi

Fun Ski & Snow Tube Festival 9
Fun Ski & Snow Tube Festival 6

Go! Go! Ski @ High 1 Resort

Festival ski ini diadakan dari puncak musim sejuk pada pertengahan Disember hingga awal Mac di High1 Resort, yang dilengkapi dengan kemudahan. Ia menawarkan pengalaman yang tidak dapat dilupakan terutamanya kepada pelancong dari Asia Tenggara dan lain-lain kawasan yang tiada salji. Pelawat boleh mengambil bahagian dalam pelajaran ski pakar yang diajar dengan pelbagai kesukaran serta persembahan dan acara untuk pengalaman kecantikan dan keindahan budaya Korea.

Dianjurkan oleh: High 1 Resort

Ditaja oleh: Korea Tourism Organization dan Gangwon Province

Jadual Musim

Batch ❶ 17 Dis – 20 Dis, 2017
Batch ❷ 3 Jan – 6 Jan, 2018
Batch ❸21 Jan – 24 Jan, 2018
Batch ❹ 4 Feb – 7 Feb, 2018
Batch ❺ 1 Mac – 4 Mac, 2018

Program Festival

Hari ❶ Pendaftaran, Pelajaran Ski # 1, Makan Malam dan Pertunjukkan
Hari ❷ Pelajaran Ski # 2 (Hari Penuh), Gala Makan Malam
Hari ❸ Acara Pertandingan dan Anugerah Ski


KISC (Korea International Ski Camp) @ Alpensia Ski Resort dan High 1 Resort

Oleh kerana pakej ski hari dan malam yang disesuaikan secara eksklusif menawarkan kepada pelancong individu, KISC boleh disesuaikan dalam lingkungan penginapan, makanan, pelajaran ski (dengan ujian berperingkat), aktiviti yang menyeronokkan dan persaingan. Program yang lebih singkat juga tersedia untuk mereka yang kurang masa.

KISC 3
KISC 2

Pakej KISC yang disyorkan menawarkan 5 jadual pelajaran ski yang berbeza. Setiap Program dirancang oleh anda sendiri mengikut kemahiran ski sendiri.

❶ KISC membahagikan pelanggan kepada 3 kumpulan mengikut umur sebagai Anak Remaja (berumur 4-8), Kanak-kanak (berumur 9-15) dan Remaja & Dewasa dan menyediakan pelajaran kumpulan yang berbeza. Untuk kumpulan keluarga, mereka juga boleh menganjurkan pelajaran peribadi keluarga.
❷ 5 pakej yang bernama Biru, Merah, Kuning, Hijau dan Hitam dibuat dengan pelajaran ski mengikut permintaan pemain ski yang paling banyak.
❸ Pakej KISC terdiri daripada pelajaran ski bersama dengan pengangkutan, penginapan dan peralatan ski / peralatan. Pada special nota, akan ada program kem promosi seperti KISC Event Camp (10-12 Dis 2017) dan KISC Christmas Camp (14-26 Dis 2017).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *