PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

[KOREA TRAVELOG] YG ENTERTAINMENT – BIG BANG, PSY, SECHSKIES, LEE HI & EPIK HIGH

YG entertainment adalah antara top 3 dalam industri entertainment skali dengan SM dan juga JYP. YG HQ juga terkenal dengan masakan kafeteria yang sangat sedap dan dah banyak keluar TV Show. Alamat:397-5 Hapjeong-dong, Mapo-gu, Seoul, South KoreaCara nak pergi YG ENTERTAINMENT: 1) Turun stesen HAPJEONG line 2 atau 6 dan keluar EXIT 8. 2) Jalan terus lagi korang …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

PENGALAMAN SESAT KAT KAWASAN JONGNO-GU, SEOUL

Setiap kali travel tak sah kalau tak sesat. Banyak pengalaman manis semasa sesat walaupun blur dan tak tentu arah tapi teruja tengok sekeliling semasa dalam perjalanan nak ke Bukchon Hanok Village sebenarnya. Masa tu konon berpandukan sign board jer bila keluar daripada subway. Tup tup nak ke tempat jadi entah ke mana sesat menonong jer …

Continue Reading
MAKAN2: KOREA SELATAN PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

TERRACE GREEN 테라스 그린 – RESTORAN HALAL DI KOREAN FOLK VILLAGE

Annyeong! Terrace Green adalah salah satu restoran halal yang diiktiraf oleh Korea Muslim Federation (KMF). Restoran ni terletak di Korean Folk Village, bandar Yongin, Korea Selatan. Korean Folk Village adalah sebuah tempat yang dibangunkan untuk memperkenalkan kampung tradisional Korea. Model rumah yang berbeza telah dibangunkan di sini untuk memelihara keindahan budaya Korea. Ramai pelancong nasional …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED REVIEW PENGINAPAN TRAVEL: KOREA SELATAN

BANDAR IKSAN: MOTEL BERKONSEP DRIVE-IN + IKSAN PRISON + SEODONG PARK (LOKASI PENGAMBARAN KDRAMA)

Annyeong! Tak ramai pelancong sampai ke kawasan Jeollabuk-do. Kebanyakan yang datang Korea semua akan pergi ke Seoul dan Busan. Tak kan banyak kali datang nak pergi tempat yang sama jer? Korang tak nak teroka tempat lain? Mungkin salah satu korang tak berani nak teroka tempat lain sebab tak cukup information nak ke suatu tempat kan? …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

[KOREA TRAVELOG] BLOSSOM ENTERTAINMENT – SONG JOONG KI & PARK BO GUM

Hari ni baru ada masa nak update blog walaupun dah ramai mintak nak ke bangunan Blossom Entertainment lama sudah. Maaf maaf ye. Dah berzaman baru nak share. Masa tu pergi hari perkahwinan Song Joong Ki dengan Song Hye Kyo kalau tak silap. *Memori lost kejap* Alamat: 6F, Uno Building, 112-18, Nonhyeon-dong, Gangnam-gu, Seoul, South Korea 1) Keluar EXIT 3 GANGNAM-GU …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

[KOREA TRAVELOG] BAS TENGAH MALAM DI INCHEON AIRPORT

Kalau korang punya flight sampai Korea waktu malam dan risau tak sempat nak kejar tren sebelum tutup. Tren hanya beroperasi sampai 11.30pm saje. Macam Wawa sampai di airport pun 10.20pm belum lagi keluar tunggu bagasi main pusing-pusing dah habis setengah jam. Ikut nasib kalau bagasi dapat awal tak apa kalau sejam matilanak. Korang jangan risau …

Continue Reading
MAKAN2: KOREA SELATAN PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

[KOREA TRAVELOG] KAFE JO KWON 2 AM – MIDNIGHT IN SEOUL

Masa kami nak pergi Kafe Jokwon tu ada 1 plan lagi hari yang sama jugak ada fansign GOT 7 dekat-dekat kawasan situ jugak. Tapi kami pergi petang ke kafe Jokwon dan plan ke fansign GOT 7 sebab fansign tu waktu malam. Kafe Jokwon betul-betul belakang sekolah tapi agak sukar nak nampak nama kedai dia letak …

Continue Reading