TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] SONGWOL-DONG FAIRY TALE VILLAGE & OZ CAFE (KAFE BERTEMA ONE PIECE)

Post kali ini bertemakan kanak-kanak pula. Di mana? Fairy Tale Village! Tempat ini popular dengan lukisan-lukisan daripada cerita dongeng kanak-kanak. Sangat sesuai kalau pergi dengan keluarga bawa anak-anak. Budak-budak memang suka termasuk Wawa. Hehehe. Eh. Tempat ini terletak di kawasan yang sama dengan Jemulpo Club (Klik sini baca post sebelum) dan China Town. Di mana? …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] JEMULPO CLUB + JAYU PARK – LOKASI PENGGAMBARAN DRAMA GOBLIN

Korang masih ingat lagi tak tangga ini? Tak ingat? Meh Wawa kasi ingat kat bawah ini. Salah satu lokasi penggambaran Goblin dimana pertemuan Goblin (Gong Yoo) dengan Grim Reaper (Lee Dong Wook) yang selalu dikaitkan scene ‘bromance’ dorang yang mencuit hati korang. Selalu Wawa dok menunggu je part dua orang ini bertembung. Dorang ini pantang …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] GYEONGGI ENGLISH VILLAGE, PAJU – PRODUCE 101

Hai! Post kali ini adalah Gyeonggi English Village yang terletak di Paju. Apa yang menariknya di sini? Banyak artis buat rakaman filem di kawasan yang bertemakan ala-ala mat salleh punya tempat. Kawasan memang menarik perhatian dan sesuai untuk orang yang suka bergambar. Cara pergi ke Gyeonggi English Village: 1. Turun di Hapjeong Station EXIT 1 …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] HANMI BOOKSTORE – LOKASI PENGGAMBARAN GOBLIN

Hai korang! Kali ini nak share satu tempat popular penggambaran drama Goblin! Iaitu Hanmi Bookstore atau nama dalam korean ‘한미서점’. Disebabkan permintaan ramai nak tau tempat ini kat mana. Kasi 1 gambar dulu kat bawah hehehe. Maaf kereta cheq parking sebelah kejap hahaha. Siap berpakaian baju kurung lagi tu. Al maklum pergi masa raya kan …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA Travelog] Cara dapatkan tiket SBS MTV The Show

Hai korang! Ini adalah blog post pertama yang Wawa buat. Yay! Akhirnya. Sebelum ini ade blog tapi dah lupa password. Okay tak nak berlengah lagi. Kali ini nak share dengan korang macam mana nak dapatkan tiket tengok live show: THE SHOW. SBS MTV THE SHOW ini bersiaran setiap hari Selasa pukul 6.30pm. Tapi sebelum tu, Wawa …

Continue Reading