Korea TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] KAFE JO KWON 2 AM – MIDNIGHT IN SEOUL

Masa kami nak pergi Kafe Jokwon tu ada 1 plan lagi hari yang sama jugak ada fansign GOT 7 dekat-dekat kawasan situ jugak. Tapi kami pergi petang ke kafe Jokwon dan plan ke fansign GOT 7 sebab fansign tu waktu malam. Kafe Jokwon betul-betul belakang sekolah tapi agak sukar nak nampak nama kedai dia letak …

Continue Reading
Korea TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] CAFE 89 MANSION – KAFE PELAKON LEE JONG SUK

Baru- baru ni Lee Jong Suk ada buka kafe sendiri kat Sinsa-dong jadi kami pun nak pergi terjah lah dulu. Tapi agak pening sikit jalan nak ke sane sebab kafe dia kena masuk ke bahagian dalam-dalam. Sama ada korang nak jalan kaki dari stesen atau naik bas. Kami masa tu jalan kaki je dari stesen …

Continue Reading
Korea TRAVEL

[TRAVELOG KOREA] CARA NAK PERGI PLEDIS ENTERTAINMENT?

Bila ingat Pledis Entertainment mesti lah ingat Seventeen dan Nuest. Selain dua group nie ada juga After School, Orange Caramel, Pristin dan juga yang lain. Kebetulan datang pulak ke sini pada hari jadi Jeonghan. Serius tak tahu hari jadi dia masa tu sampai lah nampak hadiah-hadiah kat depan pintu elok aje letak. . Nak pergi …

Continue Reading
Korea TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] AIIN’S WORLD 아인스월드 – KLCC PUN ADA

Tak ramai yang tahu lagi tempat ni Aiin’s World yang terletak di Bucheon. Pertama kali nak pergi ke kawasan Bucheon ni. Tempat ni adalah taman tema semua bangunan-bangunan terkenal di seluruh dunia. Dorang pun ada bagi info-info setiap bangunan. Boleh lah belajar sejarah. Jadi yang tak dapat nak merantau keliling dunia boleh lar datang ke …

Continue Reading
TRAVEL

[JAPAN TRAVELOG] UNIVERSAL STUDIOS JAPAN!

Hai korang semua! Memandangkan ramai yang mintak Wawa kongsi travel masa pergi Jepun. Post kali ni nak cover kawasan Universal Studios Japan dulu. Banyak-banyak aktiviti dalam USJ (bukan Subang Jaya tau) ni paling menarik bagi Wawa dah tentu The Wizarding World of Harry Potter! Mentang-mentang dah kecewa Harry Potter konsert tak menjadi pulak kat Malaysia …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] TRI BOWL 트라이볼 – THE LEGEND OF THE BLUE SEA + CINDERELLA AND FOUR KNIGHTS

Lokasi drama di Tri-bowl terkenal dengan keunikan bentuk bangunan ni. Ingat tak masa episode 1 The Legend of the Blue Sea lakonan Lee Min Ho? Nak pergi sini? 1) Turun di Central Park Station (Line 1) EXIT 4 2) Keluar je korang akan terus nampak 3 biji mangkuk besar di hadapan Sekarang masa untuk fefeeling …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] NIMAT HALAL KOREAN CUISINE DI INCHEON AIRPORT

Sebelum berangkat balik ke Malaysia dah tentu nak merasa makanan korea yang Halal kan. Trip baru-baru ni dapat la kiteorang merasa makanan korea di Incheon Airport. Selalu naik turun airport dekat sini tak pernah nak merasa makanan kat sini. Sebenarnya sekarang ni dah banyak makanan Halal kat sini, salah satu kami cuba ialah Nimat Halal …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] PERSEDIAAN UNTUK TRIP SENDIRI TANPA EJEN PELANCONGAN

Disebabkan ramai yang buat permintaan kat Wawa macam mana boleh pergi trip ke Korea sendiri tanpa guna ejen. Ada orang tak nak guna ejen supaya nak jimat kos. Kalau ada yang tak berani tu Wawa sarankan guna je lah ejen. Ejen pun nak cari rezeki kan. Ini berdasarkan pengalaman Wawa ye. Lain orang lain caranya. …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] CAFE VALOR – CHICAGO TYPEWRITER DAN THE BEAUTY INSIDE

Masa sampai ke kafe ini menangis tau. Dah berjalan kaki sejauh ini dengan pakai baju kurung yang sopan tetiba sampai pula kafe ini tutup. Kalau korang apa rasa? Bila dah habis menangis. Eh eh tengok depan. Rupanya kafe di depan lagi. Muka masa tu tahan gelak. Rasanya bangunan ini yang dulu kecil je. Sekarang dorang …

Continue Reading
TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] MYCT – PRODUCE 101 POP UP STORE

Minat tengok Produce 101 season 2? Disebabkan kami ini dah tak tahu nak ke mana sebelum esoknya balik Malaysia tetiba ada pula orang rekomen suruh pergi sini. MYCT – kedai yang jual barang-barang official realiti show Produce 101 season 2 Dengar khabar kedai ini tak lama dekat sini. Selepas dorang habis promosi Produce 101 ini …

Continue Reading