PAST CONTENTS RECREATED REVIEW PENGINAPAN

GUESTHOUSE BERDEKATAN DENGAN SEOUL STATION: AROHA GUESTHOUSE

Annyeong! Ni salah satu guesthouse yang pernah Wawa menginap sebelum balik ke Malaysia pada December 2017 masa musim sejuk. Kalau sesiapa yang nak menginap berdekatan dengan Seoul Station, guesthouse ni untuk korang cuba terutama bagi yang datang ke Korea Selatan sampai waktu tengah malam dan tak nak tidur kat airport tu boleh la book guesthouse …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED REVIEW PENGINAPAN

[REVIEW GUESTHOUSE] RUNNINGMAN HOSTEL – CHUNGMURO

December 2015 menginap kat Runningman Hostel. Baru nak review. Mesti ada peminat Runningman yang suka ni. Masa ni pergi musim sejuk dengan kakak. Mencari lar dalam Booking.com area Seoul nak tidur tetiba terjumpa lar hostel ni jadi dengan persetujuan kakak saye pun book. Sebenarnya kakak ni kurang Korea-Korea ni tapi layan pulak drama. Tak paham. …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED REVIEW PENGINAPAN TRAVEL: KOREA SELATAN

BANDAR IKSAN: MOTEL BERKONSEP DRIVE-IN + IKSAN PRISON + SEODONG PARK (LOKASI PENGAMBARAN KDRAMA)

Annyeong! Tak ramai pelancong sampai ke kawasan Jeollabuk-do. Kebanyakan yang datang Korea semua akan pergi ke Seoul dan Busan. Tak kan banyak kali datang nak pergi tempat yang sama jer? Korang tak nak teroka tempat lain? Mungkin salah satu korang tak berani nak teroka tempat lain sebab tak cukup information nak ke suatu tempat kan? …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED REVIEW PENGINAPAN

[REVIEW GUESTHOUSE] K STAY GUESTHOUSE DI MYEONGDONG

Nama sebelum guesthouse ni 24 GUESTHOUSE. Sebelum ni ade pernah menginap di cawangan kat Seoul Station. Kali ni saye ambik cawangan kat Myeongdong pulak sebab ade offer dari 46,800 won turun ke 35,400 won untuk 2 orang 1 malam. Harga ni sekali termasuk sarapan pagi. Baca post sebelum: [REVIEW GUESTHOUSE] 24 GUESTHOUSE – SEOUL STATION Guesthouse …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED REVIEW PENGINAPAN

[REVIEW GUESTHOUSE] 24 GUESTHOUSE – SEOUL STATION

Okay ni salah satu guesthouse yang berdekatan dengan Seoul Station. Dah bagitau masa post sebelum ni. Maaf ambil masa lama nak update blog. Kalau sampai tengah malam dan tak nak pergi jauh naik teksi mahal lagi pulak tengah malam dorang double charge. Korang elok ambil berdekatan dengan bas tengah malam turunkan korang. Macam saya ni …

Continue Reading
PAST CONTENTS RECREATED REVIEW PENGINAPAN

[GUESTHOUSE REVIEW] KORSTAY HOTEL – MOKDONG

Assalamualaikum. Hampir 3 bulan dah tak update blog ni. Memandangkan ramai yang request buat review guesthouse yang pernah wa tinggal. Sebenarnya banyak sebab wa lebih suka bertukar-tukar guesthouse setiap trip ke Korea. Tengok pada promosi Booking.com masa tu lar hehe. Mana yang belum daftar tu boleh lar ringankan jari daftar. Kalau rajin book kat website tu sampai …

Continue Reading