MAKAN2: KOREA SELATAN TRAVEL: KOREA SELATAN

KDRAMA: LOKASI PENGGAMBARAN ITAEWON CLASS

Memandangkan Wawa dah habiskan tengok drama Itaewon Class, jom kita usha tempat-tempat penggambaran ni! Sementara tu simpan dulu sini nanti habis settle covid-19 boleh buka balik post ni dan teruskan misi jelajah Korea Selatan. Dah lama kan tak jejak. Ok jom tengok list lokasi bawah ni: 1) Undukjib [언덕집 양곱창] – ‘Danbam’ restaurant Address57 Noksapyeong-daero …

Continue Reading
MAKAN2: KOREA SELATAN PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

TERRACE GREEN 테라스 그린 – RESTORAN HALAL DI KOREAN FOLK VILLAGE

Annyeong! Terrace Green adalah salah satu restoran halal yang diiktiraf oleh Korea Muslim Federation (KMF). Restoran ni terletak di Korean Folk Village, bandar Yongin, Korea Selatan. Korean Folk Village adalah sebuah tempat yang dibangunkan untuk memperkenalkan kampung tradisional Korea. Model rumah yang berbeza telah dibangunkan di sini untuk memelihara keindahan budaya Korea. Ramai pelancong nasional …

Continue Reading
MAKAN2: KOREA SELATAN PAST CONTENTS RECREATED TRAVEL: KOREA SELATAN

[KOREA TRAVELOG] KAFE JO KWON 2 AM – MIDNIGHT IN SEOUL

Masa kami nak pergi Kafe Jokwon tu ada 1 plan lagi hari yang sama jugak ada fansign GOT 7 dekat-dekat kawasan situ jugak. Tapi kami pergi petang ke kafe Jokwon dan plan ke fansign GOT 7 sebab fansign tu waktu malam. Kafe Jokwon betul-betul belakang sekolah tapi agak sukar nak nampak nama kedai dia letak …

Continue Reading
MAKAN2: KOREA SELATAN PAST CONTENTS RECREATED

[KOREA TRAVELOG] NIMAT HALAL KOREAN CUISINE DI INCHEON AIRPORT

Sebelum berangkat balik ke Malaysia dah tentu nak merasa makanan korea yang Halal kan. Trip baru-baru ni dapat la kiteorang merasa makanan korea di Incheon Airport. Selalu naik turun airport dekat sini tak pernah nak merasa makanan kat sini. Sebenarnya sekarang ni dah banyak makanan Halal kat sini, salah satu kami cuba ialah Nimat Halal …

Continue Reading