WOW! PYEONGCHANG!

[WOW! PYEONGCHANG!] PYEONGCHANG KORAIL PASS

PyeongChang Korail Pass adalah pas eksklusif untuk pelancong sempena untuk memperingati acara sukan musim sejuk yang akan berlangsung pada 9 hingga 25 Februari 2018. Boleh mula dibeli sehingga 10 Disember 2017. 2 jenis pas yang boleh dibeli iaitu pas 5 hari atau pas 7 hari, sah untuk nombor berturut-turut hari dari 1 Februari 2018 hingga 25 Mac, …

Continue Reading
Korea TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] KAFE JO KWON 2 AM – MIDNIGHT IN SEOUL

Masa kami nak pergi Kafe Jokwon tu ada 1 plan lagi hari yang sama jugak ada fansign GOT 7 dekat-dekat kawasan situ jugak. Tapi kami pergi petang ke kafe Jokwon dan plan ke fansign GOT 7 sebab fansign tu waktu malam. Kafe Jokwon betul-betul belakang sekolah tapi agak sukar nak nampak nama kedai dia letak …

Continue Reading
WOW! PYEONGCHANG!

[WOW! PYEONGCHANG] DREAM PROGRAM: TEROKAI SUKAN MUSIM SEJUK UNTUK GOLONGAN MUDA

Tahukah apa itu Dream Program? Dream Program dimulakan untuk memperkenalkan sukan musim sejuk kepada golongan muda yang tidak mempunyai peluang untuk mengalami cuaca musim sejuk dan sukan musim sejuk. Dream Program ini dilancarkan oleh PyeongChang pada tahun 2004 sebagai sebahagian daripada tawaran untuk 2010 Olympic Winter Games. Sejak itu, seramai 1,574 belia (105 orang kurang …

Continue Reading
WOW! PYEONGCHANG!

[WOW! PYEONGCHANG] FESTIVAL SKI DI GANGWON

Pelajari ski dan snowboarding yang ditawarkan dalam pelbagai bahasa dan nikmati persembahan yang menarik dan pengalaman budaya! Di Korea, pelawat dapat menemui dunia baru ski melalui Festival Ski Fun, Festival Go! Go! Ski, dan Festival Snow Tube Race.   Festival VIVA SKI @ Daemyung VIVALDI PARK     Daemyung VIVALDI PARK adalah kompleks empat musim yang …

Continue Reading
WOW! PYEONGCHANG!

[WOW! PYEONGCHANG] 8 DESTINASI YANG PATUT KORANG KUNJUNG PADA MUSIM SEJUK DI GANGWON!

Gangwon adalah kawasan yang paling bersalji di Korea. Kira-kira 66 hari dari bulan November hingga Mac, Gangwon mempunyai purata 250cm salji. Suhu purata kira-kira -4.8 ° c sepanjang musim sejuk, yang mengekalkan ski optimum dengan syarat supaya pemain ski boleh menunjukkan keupayaan penuh mereka. Tempat peranginan rekreasi lapan besar Gangwon adalah yang paling banyak popular di …

Continue Reading
Korea TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] CAFE 89 MANSION – KAFE PELAKON LEE JONG SUK

Baru- baru ni Lee Jong Suk ada buka kafe sendiri kat Sinsa-dong jadi kami pun nak pergi terjah lah dulu. Tapi agak pening sikit jalan nak ke sane sebab kafe dia kena masuk ke bahagian dalam-dalam. Sama ada korang nak jalan kaki dari stesen atau naik bas. Kami masa tu jalan kaki je dari stesen …

Continue Reading
Korea TRAVEL

[TRAVELOG KOREA] CARA NAK PERGI PLEDIS ENTERTAINMENT?

Bila ingat Pledis Entertainment mesti lah ingat Seventeen dan Nuest. Selain dua group nie ada juga After School, Orange Caramel, Pristin dan juga yang lain. Kebetulan datang pulak ke sini pada hari jadi Jeonghan. Serius tak tahu hari jadi dia masa tu sampai lah nampak hadiah-hadiah kat depan pintu elok aje letak. . Nak pergi …

Continue Reading
Korea TRAVEL

[KOREA TRAVELOG] AIIN’S WORLD 아인스월드 – KLCC PUN ADA

Tak ramai yang tahu lagi tempat ni Aiin’s World yang terletak di Bucheon. Pertama kali nak pergi ke kawasan Bucheon ni. Tempat ni adalah taman tema semua bangunan-bangunan terkenal di seluruh dunia. Dorang pun ada bagi info-info setiap bangunan. Boleh lah belajar sejarah. Jadi yang tak dapat nak merantau keliling dunia boleh lar datang ke …

Continue Reading
FOOD

[JALAN2 CARI MAKAN] B-STATION RESTORAN MAKANAN KOREA DI AMPANG

Minggu lepas selepas tengok David Beckham datang ke Pavilion kiteorang pergi lah nak merasa makanan korea kat Ampang. Nama restoran tu B-Station. Ramai bagi feedback makanan kat sini sedap, jadi kiteorang pun terjah kat tempat ni. . Daripada Pavilion naik Green Line turun depan KLCC (dah memang last stesen) dan lintas jalan nak naik bas …

Continue Reading
Lokasi KDrama

[LOKASI KDRAMA] HEYRI ART VILLAGE – FIGHT FOR MY WAY + LET’S FIGHT GHOST + BANYAK LAGI

Heyri Art Village ni terkenal dengan lokasi pengambaran korean drama dan juga terdapat kafe-kafe yang unik dengan hasil art yang dipaparkan. Jom mulakan dengan Cafe Between tempat lokasi pengambaran drama korea Fight For My Way. Cafe Between ni terletak di kawasan Paju. Bila lagi kan nak teroka kawasan ni, asyik Seoul jer kan. . . …

Continue Reading